J.A. Sand – O parte din viața mea… nescrisă

”Nu toate drumurile au aceleași pietre, cum nici viața nu este ușoară, este o serpentină în care pericolele sunt la orice pas.” J.A. Sand

Să începem cu începutul, provin dintr-o familie umilă din Iași, dintr-un tată păpușar, cu talent de actor dar fără diplomă, inteligent dar asta nu i-a asigurat nici un viitor, datorită anturajului. Tatăl meu avea o bibliotecă destul de vastă de cărți, chiar mă obliga să citesc, însă sincer, nu îmi prea făcea plăcere.

20180428_130543Eu și tatăl meu nu prea aveam o relație strălucită, problemele cu alcoolul și certurile erau frecvente, asta m-a ajutat să mă îndepărtez destul de el – știu că voi fi criticat pentru asta – În familiile românești de multe ori astfel de relații de concubinaj nu duc decât la haos și destrămare.

Mama mea o femeie cu X clase ce se ocupa de la 18 ani cu spălatul pe cap ale clientelor din Coafor, o mama cu doi copii ce lupta de dimineață pentru un trai decent pe timpul comunismului și după. A dus greul casei în spate mai mereu, alimentația de zi cu zi, în ciuda lipsurilor personale, mama nu s-a dat în lături de la nimic. Pe de altă parte tatăl meu a făcut în așa fel să ne lipsească, casă și o siguranță, fiind un fiu risipitor condus de alcool și ”viață bună” până în pragul morții a ținut ascuns de familie orice detaliu, luând cu el toate secretele în mormânt.

Eu pe de altă parte am luptat de mic, am ținut piept vieții cum și cu ce am putut. Am mers în Spania pe 10 Mai 2006 împreună cu fratele meu, când am ajuns în Madrid pe data de 13, ne-am văzut în Mendez Alvaro cu geamantanele după noi și un răspuns de speriat : ”Au! Dar chiar ați venit! Știi din păcate s-au ocupat locurile de muncă la pizzerie, camera nu o mai am liberă. Îmi pare rău dar trebuie să vă descurcați pe cont propriu.”
Ăsta a fost persoana care se supune că trebuia să ne de-a de muncă și cazare… se pare că a fost doar un joc… cum au mai pățit și alți ”abandonați”.

Pentru prima dată în viață când era să-mi iau o bătaie de la fratele meu mai mare, departe de casă, însă cu un avantaj ce mulți români ajunși pe aceste meleaguri nu l-au avut, 400€ ne-au salvat de a ne întoarce în România cu ”codița între picioare” și o datorie la CEC DE 1000€ . Am reușit printre relații ce ni le făcusem în scurt timp pe autocar să găsim în construcții două posturi de salahor (peon) 35€ respectiv 45€ pentru mine mai puțin că habar nu aveam ce este de fapt munca în construcții. După câteva luni mai exact în August am rămas singur de tot, fratele a fost nevoit să plece în România, a fost o bombă pentru mine să mă văd printre străini singur fără nici un ajutor… dar nu m-am lăsat călcat în picioare de nimeni și am încercat să-mi fac prieteni… Atunci am gustat din adevăratul regionalism românesc (Moldovean prost). Cu toții am trecut prin astfel de chestii și ”jmecherii” ale unor oameni din sud… m-am retras încet încet de acele persoane ”Nocive” sănătății mele morale. Și m-am apucat de vândut CD-uri cu ”muzică de petrecere” pe barba mea… fără intermediari. Am reușit pe lângă toată ”fugăreala” de poliție să strâng ceva bani să pot plăti chiria și cheltuielile (până atunci am rezistat cu banii strânși de pe construcții) Să nu credeți că Cd-urile le făcea de pe un calculator nou! Nu îmi este rușine să recunosc, la tomberoane am găsit multe componente și am construit un calculator de pe care puteam să fac toată treaba asta… Cd-urile le cumpăram de la chinezi pack de 50 de cd-uri  costa 30 și ceva de €.

Va urma !

Anuncios

2 comentarios en “J.A. Sand – O parte din viața mea… nescrisă

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.